گام دوم – مقاله اول – قسمت اول
تحلیل راهبردی – مفهوم شناختی برپایهی مدل چرخه دانش در مفهوم قدرت نرم
«چهل» از نظر راهبردی، زمانبندیهای منطبق با فرهنگ ملی و اسلامی ضریب نفوذ بالایی دارد به این معنا که هر چند عدد چهل یک داده (Data) باشد، ولی دارای مقدار اطلاعات فراوانی است. استفاده از نمادشناسی عددی، ضریب نفوذ بالایی دارد که حداقل این تداعی را دارد که نظام، دارای چرخههای منظم چهارساله، هفت ساله، ده ساله، سالانه و چهل ساله است.
«تجدید مطلع»
گاهی مقدمه جزء متن است، مقدمه دیباچه ایست بر متن. گاهی از خود متن مهمتر است، تجدیدمطلع، واژهای است آشنا که طلوع خورشید انقلاب را دوبارهها و دوبارهها یادآوری مینماید. انگار وسط یک سوره دوباره «بسم الله» گفته شود.
حضرت آقا، بسم الله سوره انقلاب را در آیه چهل دوباره تلاوت میکند.
«جوانان»
جوانان nv سه محور خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی فراخوانده میشوند و از نظر مقام ولایت مهم ترین رکن اصلی اجرایی این محورها میباشند. خودسازی در برابر مفهوم مدیریت خویشتن، که مفهوم غربی است قرار میگیرد.
ولی مفاهیم جهادنفس یا جهاد اکبر یا تزکیه، هر چند در نگرشهای ادیان توحیدی بهنوعی دیده میشود، ولی بیشترین متون دینی و عرفانی در دین اسلام قرار دارد.
مرحبا بقوم قضو الجهاد الاصغر، وبقی علیهم الجهاد الاکبر یا رسول الله: ماالجهاد الأکبر؟
قال: جهاد النفس. (چهل حدیث – حضرت امام)
این فرآیند خودسازی در محوری قرار میگیرد که قرار است «وارد فرآیند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوّم» شود.
این مفهوم با نگاه صوفیستی و عرفانی خودسازی تفاوت دارد. خودسازی گام دوّم، در راستای اقدام و عمل یک فرآیند چهل سالهی دوّم است.
نگاه شرقی و سنتی در شرق، بیشتر در مفهوم خودسازی، نگاه به درون دارد و عمل محور نیست و قطعاً نمیتواند در عرصه جهانی، تمدن سازی و جامعه پردازی کند.
خودسازی در مجموع دلایل عقلی و نقلی قابل بحث و بررسی است.
«إنما العلم ثلاثه: آیه محکمه او فریضه عادله اون سنه قائمه» (چهل حدیث حضرت امام ص ۳۲۶)
مجال بحث درباره خودسازی بسیار مفصل است که مجال دیگری میطلبد.
موسسه آینده نگاری و ایده پروری آوا – مقالات