انسانها برای پاسخ به مشکلات خود در طول زندگی همواره به طبیعت نگاه کرده اند. شاید مفهوم بیومیمتیک به عنوان مبحثی نو از ۱۹۵۰ میلادی توسعه یافته باشد اما بسیار دورتر، از زمان قابیل یا طرح پرواز داوینچی شروع شده و تا هواپیمای F14 و معماریهای نوین و روبات حشرات ادامه یافته که با تقلید از مدلها، سیستم ها و عناصر طبیعت سعی در حل مسائل پیچیده انسانی کردهاند.
ایده اصلی این است که خداوند در طبیعت بسیاری از مشکلاتی را که با آنها درگیر هستیم از قبل حل کرده است و جانداران از یک میکروب تک سلولی گرفته تا بدن انسان، مهندسین متبحری هستند و با تفکر و تعقل در آیات الهی میتوان به یافته های متفاوتی رسید.
“نوآوری با الهام از خلقت” که به مطالعه ی آفرینش تمام جهان اعم از انسان، حیوان، گیاه، سلول، اکوسیستم، کرات و… می پردازد، به جهان هستی به عنوان مدل و مرجعی برای تفکر و الگوگیری نگاه ویژهای دارد.
” اندیشکده فیزیک خلقت” در نظر دارد این نگاه پرسشگرانه را در تمام سطوح از دانشآموزی تا دانشگاهی و فراتر از آن توسعه و تقویت کند.
” اندیشکده فیزیک خلقت” معتقد است برخی از این نگاهها که گاهی مملو از تخیلات غیر قابل اجرا تصور میشوند؛ مبدا تحولات آینده خواهند بود.
آینده را باهم شریک هستیم؛ تخیّلت را با ما شریک باش